a black arrow pointing to the left symbol on a transparant background
Terug

Reclamefolders worden duurzamer en slimmer

Met InMijnBus introduceert Spotta een digitale JA-sticker die door het gemak en extra gebruiksfuncties een versnelling gaat brengen in duurzaamheid en effectiviteit van reclamefolders. Op InMijnBus.nl geven huishoudens eenvoudig JA of NEE aan voor het ontvangen van het wekelijkse folderpakket van Spotta. Daarnaast biedt InMijnBus ook de mogelijkheid om bezorging tijdelijk te onderbreken, bijvoorbeeld bij vakantie, of zelf een folderpakket samen te stellen.

a cell phone showing the app of InMijnBus

Samen voor een duurzamere toekomst

Het aanvragen, plakken of (tijdelijk) verwijderen van de brievenbus stickers ervaart een deel van de huishoudens als gedoe. Ook weten consumenten lang niet altijd waar en hoe ze een brievenbussticker moeten aanvragen. Daarbij zijn niet altijd alle folders even relevant voor de ontvangers. Deze redenen worden met InMijnBus weggenomen wat gaat leiden tot minder ongelezen reclamefolders bij het oud papier.

Met InMijnBus kiest Spotta voor een duurzamer bezorgmodel. Digitale registratie van de JA of NEE voorkeur voor het ontvangen van het folderpakket van Spotta is gemakkelijk en laagdrempelig. Ook biedt het de consument de mogelijkheid om tijdelijk het folderpakket te onderbreken of zelf een folderpakket samen te stellen. Zo valt drukwerk niet voor niets in de bus.

Verder beschikt Spotta door InMijnBus over transparante en actuele bereikcijfers. Zo kunnen we jou als adverteerder een effectiever bereik bieden en dragen we tegelijk bij aan een duurzamere toekomst.

Een effectief verspreidplan

InMijnBus is een grote stap in de goede richting voor de verduurzaming en effectiviteit van reclamefolders. De voorkeuren van consumenten worden steeds inzichtelijker door het registreren van een JA voor het standaard folderpakket of door het 'folderpakket zelf samenstellen'. Samen met jou kunnen we effectieve verspreidplannen opstellen en bestaande verspreidplannen optimaliseren.

Door een slimme datagedreven aanpak bereik je jouw gewenste doelgroep en wordt er daarbij rekening gehouden met de behoeften van de consument. Kortom: dalende kosten van drukwerk en logistiek en een effectiever bereik.

Meer informatie over de impact op het bereik en de verspreidingskosten verzoeken we je contact met jouw accountmanager of te bellen naar 088-8424200.

Uitrol van InMijnBus

De landelijke uitrol van InMijnBus vindt gefaseerd plaats. Onze verwachting is dat halverwege 2024 alle gemeenten in Nederland over zijn op InMijnBus. Is de gemeente over? Dan is voor Spotta niet langer de stickersituatie op de brievenbus leidend, maar de InMijnBus registratie. Wij zorgen ervoor dat de benodigde aantallen van jouw verspreidingsopdrachten automatisch worden aangepast op die registratie zodra InMijnBus in jouw verspreidgebied is ingevoerd.

Om zoveel mogelijk huishoudens te informeren in gemeenten die overgaan op InMijnBus, zet Spotta verschillende kanalen in. Onze bezorgers bezorgen bij de huidige ontvangers van het folderpakket meerdere malen een InMijnBus informatieflyer. Daarnaast wordt een reclamecampagne ingezet waarbij huishoudens worden geïnformeerd via sociale media, online banners en abri’s.

Jouw klanten regel je met registraties op InMijnBus

Samen kunnen we zorgen dat huishoudens een bewuste keuze maken voor het ontvangen van reclamefolders. Help ons mee en motiveer bewoners zich te registreren voor het Spotta folderpakket op InMijnBus.nl.

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen bij het succesvol promoten van InMijnBus hebben we een gratis toolkit ontwikkeld.

Deze toolkit bevat:

  • Drukbestanden van posters: er zijn meerdere posters beschikbaar zodat je de poster kunt ophangen die het beste past bij jouw doelgroep. Deze posters kun je o.m. ophangen in jouw winkel(s).
  • Bannerset: om ook online aandacht te geven aan InMijnBus kun je gebruikmaken van onze bannerset. Deze set bevat zowel bewegende als statische banners die je kunt integreren op webpagina’s.
  • Drukbestand voor consumentenflyer: om consumenten informatie en uitleg mee te kunnen geven in de winkel over InMijnBus is een consumentenflyer ontwikkeld
  • InMijnBus logo en lettertype: deze kun je gebruiken in eigen digitale of geprinte uitingen.
  • Drukbestand voor informatieflyer: bevat uitleg voor medewerkers van jouw lokale vestigingen

Meer informatie over InMijnBus per doelgroep

Consumenten

Klik hier voor informatie voor consumenten.

Lokale overheden

Klik hier voor informatie voor lokale overheid.

Bezorgers

Klik hier voor informatie over bezorgers.